En un Racó de la memòria

en un racó de la Memoria

En la seva segona novel·la, En un racó de la memòria, Marta Mitjans ens parla de la malaltia de l’Alzheimer amb gran domini del llenguatge poètic. El llibre ret el seu particular homenatge als records escapçats. El llenguatge de les flors n’és el fil conductor.

AFAB va estar present a la presentació, que es va dur a terme a l’Ateneu Barcelonès.

Marta Mitjans i Puebla (Barcelona, 1991) és estudiant d’Humanitats a la Universitat Pompeu Fabra. Narradora precoç , als deu anys va escriure els seus primers contes. Des de llavors ja no ha parat d’escriure. Literáriament s’ha format a l’Escola d’Escriptura de l’Ateneu Barcelonés. La seva primera novel, la “Un trencaclosques anomenat amor” va suscitar diversos elogis, reveladors de com aquesta jove amant de la llengua catalana, la música i les flors, s’está projectant com un valor en alça en el panorama literari catalá.

IMG_4528_llibMMitjans17jul13_x_premsa (3)

Algunes opinions destacades sobre I’obra:

Xavier Sust Novell: “Els periodistes que t’entrevisten per la publicació d’un llibre i se n’han llegit quelcom més que solapa i contracoberta es poden comptar amb els dits de la má… del meu avi (que era mestre d’aixa). Aprofito doncs per recomanar als restants que retinguin aquest nom: Marta Mitjans. Si fos un músic seria Judee Sill. Si fos un cuiner seria Jordi Parramon. Si fos una ciutat seria la Viena de The Third Man. I si fos una joia no només en el sentit metaforic seria obviament un diamant sense tallar. “

Álex Gubern : “Hay personas a las que las letras, la palabra escrita, la literatura, las poseen como si fuese un virus, una enfermedad que comienza a desarrollarse en la infancia y ya no las abandona. Es el caso de Marta Mitjans.”

Josep M. Vall: “Marta Mitjans ens torna a sorprendre amb la seva segona novel. la, en la qual ens endinsa de ple en el camp de la prosa poética. Aquesta jove autora, que sens dubte está cridada a tenir un lloc destacat en el futur de les lletres catalanes, mostra una sensibilitat exquisida en l’ús dels mots, com si hagués digerit i fet seva l’ánima de cada paraula.”

 

Anuncios