Radioteatre solidari per La Marató 2013

PrintEl passat mes de maig ens va deixar l’apreciat actor, doblador i locutor Constantino Romero a causa de la malaltia neuronal coneguda com a ELA, sigles de Esclerosi lateral amiotròfica. Per aquest motiu un grup de professionals del teatre, el doblatge i la ràdio s’han volgut sumar a La Marató 2013 amb el doble propòsit de retre homenatge al seu company i recaptar fons per l’investigació contra les malaties neurodegeneratives.

L’espectacle, titulat «Més enllà d’Onuf», es representarà en directe el dilluns 1 de desembre a les 12:00 i el diumenge 2 a les 20:30, als cinemes Girona de Barcelona (C/Girona, 175). És un text original del dramaturg Gerard Vàzquez escrit per a l’ocasió. L’argument situa l’acció en el segle XXIII, quan les malalties neurodegeneratives ja han estat eradicades però l’aparició misteriosa d’un nou malalt provoca una recerca per salvar la seva vida.

Entre els professionals que hi participaràn hi ha els actors i dobladors Toni Sevilla, Mª Lluisa Solà, Joan Carles Gustems, Sergi Zamora, María Moscardó, Nuria Trifol…, la presència sonora dels quals equival en la nostra imaginació als coneguts actors Glenn Close, Sylvester Stallone, Keanu Reeves, René Zellwegger o Scarlett Johansson. Tota una superproducció, per un motiu inmillorable.

El radioteatre és un dels gèneres radiofònics més autèntics i desconeguts pel públic més jove. El porten a terme un grup d’actors en rigorós directe, llegint i interpretant el text, mentres un muntador musical dona forma a la banda sonora, amb música i efectes de so. En plena era audiovisual i tecnológica, aquesta iniciativa proposa un exercici d’imaginació, la capacitat més purament humana, que és necessari mantenir.

L’obra també s’emetrà en directe per Cooltura FM a través d’Internet i de les freqüencies seguents:

-Sabadell 96.7 FM

-Barcelona 107.5 FM

-Barcelonès TDT CH 48

-Tarragonès TDT CH 54

-Vallès Oriental TDT CH 40

Anuncios