No més subjeccions a les residències!

acreditacion ceafaA Espanya, milers de residències i centres de dia apliquen diàriament subjeccions físiques a les persones amb Alzheimer i altres demències, atemptant contra la seva dignitat com a persones.

Aquestes pràctiques no son constitucionalment legítimes. S’acostumen a prescriure amb la finalitat d’evitar caigudes, però ja han quedat obsoletes, essent substituïdes per d’altres mètodes més efectius i no lesius. Molts estudis i experiències demostren que no cal subjecció per oferir atenció amb una seguretat acceptable i que es possible millorar l’autonomia i la dignitat de les persones amb la metodologia adequada. Son molts els països que han fet un canvi de model vers la qualitat de l’atenció i la dignitat personal de malalts i familiars.

El dia 10 de març es presentarà a Barcelona una iniciativa que pretén canviar el paradigma de l’atenció de la demència cap a un model sense subjeccions en les residències. Es tracta de l’Acreditació en l’atenció de demències sense subjeccions, que atorga CEAFA, en representació de totes les AFA de l’Estat, i la Fundació Maria Wolff. Aquesta acreditació avala als centres compromesos amb les demències, aquells que ofereixen cures i atencions de qualitat a les demències i mantenen als seus residents lliures de lligams físics.

La presentació serà el dilluns 10 de març a les 10:00 hores a la CASA DEL MAR de Barcelona (Carrer d’Albareda, 1, 08004). L’acte s’obrirà amb una presentació per part de la presidenta de FAFAC, Inmaculada Fernández Verde, que donarà pas a les intervencions del president de la Fundació Maria Wolff, Ruben Muñiz, el president de CEAFA, Koldo Aulestia, i el doctor en Psicologia Manuel Nevado.

L’entrada serà lliure, però es prega confirmació d’assistència enviant un correu a ana@mariawolff.es, indicant nom, cognoms i DNI.

Anuncios