L’estudi alfa necessita 300 nous voluntaris per investigar la detecció precoç de l’Alzheimer

estudi alfaLa Fundació Pasqual Maragall fa una nova crida de voluntaris entre 60 i 75 anys

L’estudi alfa (Alzheimer i Famílies) és un complert i ambiciós estudi per a la identificació precoç de la malaltia d’Alzheimer, que duu a terme la Fundació Pasqual Maragall des de l’any passat. El seu objectiu és determinar els factors que influeixen en l’aparició de la malaltia per poder així prevenir o retardar els seus símptomes. La primera crida de voluntaris va tenir una resposta extraordinària, amb la participació de 2.000 persones.

Ara, l’estudi necessita 300 nous voluntaris que permetin ampliar la mostra de participants i obtenir una millor representació de la població d’interès. Aquest voluntaris haurien d’estar en una franja d’edat molt concreta: persones sanes de 60 a 75 anys, fills o filles de persones afectades per la malaltia.

Els participants a l’estudi realitzaran unes proves de memòria i altres capacitats cognitives i una extracció de sang, i se’ls hi lliurarà un breu informe del seu estat cognitiu actual. Més endavant es pot incloure la realització voluntària d’una ressonància magnètica o una punció lumbar. Les proves es realitzaran a Barcelona i, algunes d’elles, es repetiran cada 3 anys.

L’estudi alfa aportarà coneixement sobre l’evolució dels canvis cerebrals tant en l’envelliment sa com en fases prèvies a l’aparició dels primers símptomes evidents de la malaltia i permetrà diversificar la recerca per detectar factors de risc e indicadors que prediguin el desenvolupament de la malaltia.

Aquells que estigueu interessats a col.laborar, podeu contactar per telèfon al 902 33 15 33 o a través de la web www.alfaestudi.org

Anuncios