Projecte Kódigo QR: xapes d’identificació amb un codi QR per malalts d’Alzheimer

 

Amb la col·laboració de CEAFA, l’empresa farmacèutica Kern Pharma ha engegat el projecte Kódigo QR, una iniciativa molt interessant que consisteix en gravar les dades personals de persones amb Alzheimer i deterioraments cognitius lleus en un codi QR imprès en una xapa.

qrEl codi QR inclou les dades necessàries per identificar el portador, contactar amb un familiar i, fins i tot, saber quina medicació urgent necessita, només llegint-lo amb un smartphone. Les xapes són molt discretes i es poden portar agafades amb el seu imperdible a qualsevol peça de roba, fins i tot en una bossa de mà.

Aquesta iniciativa pot ser molt útil pels afectats que encara estan una fase inicial i surten al carrer sols, però també pel qualsevol persona amb Alzheimer o deteriorament cognitiu que encara tingui certa llibertat de moviment, ja que fàcilment pot desorientar-se o oblidar el seu nom. Amb el cost de 1 €, les xapes es poden trobar en les farmàcies adherides al projecte i en les AFA membres de CEAFA i FAFAC, com la nostra associació (AFAB – C/ Cartagena, 182). També es poden demanar directament des de la pàgina web del projecte, on s’explica el seu funcionament: www.kodigoqr.es. En aquest cas, s’han de pagar els costos d’enviament, 4,96 € + 0,30 € per xapa.

adj_513f857a81e77_58690_1024_800Els familiars, i el propi malalt, si és el cas, poden decidir quina informació incloure a la xapa. Es pot consultar a la farmàcia o a les AFA sobre com fer-ho. De fet, es configura molt fàcilment a través de la pàgina web www.mundoqr.es. L’usuari només s’ha de donar-se d’alta a la pàgina donant el número d’identificador de la xapa. Llavors, la web li enviarà un e-mail amb les dades d’accés per gestionar la informació de la xapa. Es poden canviar les dades totes les vegades que faci falta. La informació esta sotmesa a la Llei de Protecció de Dades Personals (LOPD) per assegurar que només es farà servir per tramitar, mantenir, gestionar i controlar la seva participació en el projecte Kódigo QR.

Per veure un vídeo on es mostra el funcionament del sistema, feu clic aquí.

handing-out-flyers_ws_1373301481

Anuncios