Setmana Verda: jardins que curen

Del 23 al 27 de maig, els usuaris del centre de dia, els familiars i cuidadors de l’AFAB participen d’unes jornades de Teràpia Hortícola, destinades a estimular les emocions a través dels sentits. 

En l’Alzheimer, les emocions resten intactes durant tot el desenvolupament de la malaltia, i aquestes, es poden estimular a través dels sentits. La Teràpia Hortícola és una teràpia no farmacològica que, a través d’un treball de reminiscències, ajuda als malalts d’Alzheimer a experimentar vivències passades associades al contacte amb les plantes.

2016-05-25-PHOTO-00000004

Durant la Setmana Verda, els usuaris del centre de dia i els seus familiars o cuidadors estan participant en el taller organitzat per Ramón Martín Abad, jardiner i paisatgista de l’empresa entreverde, i que ja ha col·laborat anteriorment amb l’AFAB fent xerrades i tallers per estimular els sentits dels malalts d’Alzheimer.

Les jornades se centren en fer recorreguts sensorials pel jardí botànic perquè els malalts d’Alzheimer sentin els raigs del sol, l’aire, les aromes, els sons d’un jardí… 2016-05-25-PHOTO-00000005

Un cop acabat el recorregut, els participants fan una pràctica de plantació de bulbs, flors, espècies culinàries i aromàtiques. Al final se’ls hi regala el test perquè el continuïn regant a casa seva.

Des d’aquí volem agrair la col·laboració de Ramón Matín i de lAssociació d’Amics del Jardí Botànic de Barcelona que han fet possible que la Setmana Verda sigui un èxit.

També volem donar les gràcies als voluntaris de l’Institut Salvador Espriu, que ens han acompanyat i ajudat, una vegada més, a fer possible aquesta activitat.

Moltes gràcies per fer-nos viure aquesta experiència!

Aquí us deixem algunes fotos de la Setmana Verda

 

El pase de diapositivas requiere JavaScript.