Visita a la Pedrera amb els usuaris del Centre de Dia

Dimarts passat, els usuaris del Centre de Dia vam fer una visita a la Pedrera, on s’hi projectava “D’anar i tornar” del fotògraf mallorquí Toni Catany , una revisió mediterrània sobre la vida de l’autor.

La visita forma part del programa Fundació Catalunya La Pedrera , que posa a disposició dels grups amb necessitats especials, un servei exclusiu de reserves de visites guiades.

En aquest sentit, els nostres terapeutes van contactar amb la guia de l’exposició prèviament per tal de convertir la visita en un treball cognitiu pels usuaris del centre de dia de l’AFAB. D’aquesta manera, vam convertir la visita a l’exposició «D’anar i tornar» en un exercici d’estimulació.

A través de les seves fotografies, Toni Catany no ha parlat mai de cap altra cosa que no fos de si mateix. Etiquetada sovint de «clàssica», de «tradicional», de «neopictorialista», i fins i tot de «nostàlgica», l’obra de Catany respon a vegades poc o molt a aquests epítets. Però també és una obra audaç, lligada al seu temps, sembrada de sorpreses; una obra moderna.

A l’AFAB volem donar les gràcies a la Fundació Catalunya La Pedrera per la visita. També els agraïm la seva contribució a construir una societat amb més oportunitats per a tots: ajudant a les persones grans amb deteriorament cognitiu a millorar la seva qualitat de vida i a fer que joves i persones amb discapacitat o malalties mentals tinguin un lloc de treball.

Tots vam quedar molt contents amb la visita!