El Dia Mundial de l’Alzheimer reivindiquem el valor del cuidador

La figura del cuidador familiar és un dels protagonistes principals i de més valor en l’atenció de les persones amb Alzheimer. Per aquest motiu, la CEAFA ha centrat les activitats del Dia Mundial de l’Alzheimer en el suport i ajuda a aquest col·lectiu en el marc de les polítiques sociosanitàries. 

L’objectiu de la CEAFA és aportar tot el coneixement i experiència acumulats en 25 anys d’existència en la millora de la qualitat de vida de tots els afectats per la malaltia. Aquest any formulen una sèrie de propostes relacionades amb tres objectius fonamentals:

1- Garantir la millor atenció a l’entorn familiar.

2- Garantir que l’atenció tingui com a centre la persona.

3- Garantir la normalització de la tasca del cuidador.

Si feu clic aquí podeu llegir les propostes concretes per a cada un dels objectius principals.

L’Alzheimer és un problema global del que ningú n’està lliure i del que la societat en conjunt hauria de prendre consciència per tal de poder: prevenir l’aparició de la malaltia, actuar en els casos ja diagnosticats, pal·liar les conseqüències psicosocials, sanitàries i econòmiques que ocasiona la malaltia i d’altres demències en pacients, cuidadors, famílies i la societat, en general.

La família és en el 94% dels casos la responsable de l’atenció de la persona amb Alzheimer i la que pateix el seu efecte desintegrador. Dins la família, és el cuidador principal el que ha de suportar la sobrecàrrega física i emocional.

Aquest any, tot l’esforç de la CEAFA pel Dia Mundial de l’Alzheimer el centren en el valor de la tasca d’atenció. En el valor del cuidador. El gran oblidat a la batalla contra les conseqüències de la malaltia de l’Alzheimer.

Com sempre, a l’AFAB donem suport a aquesta iniciativa i també volem recolzar la campanya de sensibilització que l’acompanya, que sota el lema de #conCdecuidador, vol plasmar a les Xarxes Socials la relevància de la figura del cuidador.

Us animem a tots a participar i a compartir el vostre cor a les Xarxes Socials! 

campaña-comparte-tu-corazón