Un matí d’orquestra a l’Auditori

Dins el marc de les sortides ludico-culturals que organitzem a l’AFAB amb els usuaris del Centre de Dia, el passat 25 d’octubre vam fer una visita l’Auditori per participar en les activitats del programa Apropa Cultura , que lluita per fer una cultura més accessible a tots els col·lectius. 

L’Auditori Apropa és una experiència dissenyada pels col·lectius de discapacitat intel·lectual.

auditori10

En el nostre cas, va ser una activitat molt especial: plena de sentiments i emocions. La primera part va consistir en un repertori musical especialment dissenyat pels nostres usuaris del centre de dia. Interpretat per unes alumnes del màster de musicoteràpia que prèviament ens havien visitat al centre. Vam escoltar cançons de Joan Manuel Serrat i Raphael, havaneres i sardanes. Quin èxit! Molts dels usuaris es van emocionar i van ballar al ritme de la música. Fins i tot una usuària ens va assegurar que “m’heu tret 20 anys del damunt!”.

auditori9

A la segona part de la visita, vam gaudir d’un assaig de l’orquestra Nacional. Així que tocava estar en silenci i no aplaudir.

Al final de tot, els usuaris encara van participar en una darrera activitat: un taller de musicoteràpia on, a més de recordar cançons de tota la vida, van poder tocar instruments de percussió i corda com si estiguessin en una orquestra. Tots a la vegada! Va ser un moment màgic on les cares de felicitat i alegria van envoltar tota la sala.

Volem donar les gràcies a l’Auditori i al Programa Apropa per donar-nos l’oportunitat de participar en aquestes activitats. També volem recordar els alumnes i professors del Màster de Musicoteràpia de la Universitat Pompeu i Fabra.

Va ser un gran dia!

Podeu veure les fotos aquí:

El pase de diapositivas requiere JavaScript.