Els divendres fem musicoteràpia a l’AFAB

A l’AFAB hem firmat un conveni amb “la Caixa” per fer realitat el “Projecte Singular”, un servei de musicoteràpia en geriatria i demències. El taller es realitzarà cada divendres a la tarda al centre de dia i correrà a càrrec de la musicoterapeuta Mónica de Castro. 

firmaconveni

El Sr. Dídac Casado, director d’oficina de La Caixa firma el conveni amb el President de l’AFAB, Alejandro Vila

Al centre de dia de la AFAB sempre hem tingut molt present la música com un recurs terapèutic per a les persones amb Alzheimer.  Ara iniciem una nova etapa en la que volem anar una mica més enllà.

Hem començat a treballar amb grups petits perquè volem ‘afinar’ encara més en les necessitats de cada persona.  De mans de la musicoterapeuta especialitzada, Mónica de Castro, hem apostat per a dedicar una tarda a la setmana a la música perquè sabem que pot aportar molts beneficis a la persona amb Alzheimer.

Com ho fem?

Mentre un grup està amb la musicoterapeuta treballant i gaudint amb diferents objectius terapèutics, un altre grup,  acompanyat per les auxiliars del centre de dia,  està gaudint d’un espai d’audició de música que afavoreix la relaxació i l’expressió personal de cadascun dels participants.  Al final de la tarda, tots els participants han gaudit de les dues experiències.

musicoterapia4

Mónica de Castro, musicoterapeuta 

Gaudir i cuidar amb música

Aquest és el propòsit de la formació que l’ AFAB oferirà a les famílies associades el proper dia 19 de desembre. La música pot ser un vehicle que aporti benestar en el dia a dia i ens pot ajudar a comunicar-nos amb la persona amb Alzheimer fins i tot quan les paraules han perdut sentit. Només cal saber com i posar-ho en marxa. Petites activitats poden fer una gran diferència. De la ma de Singular, Música i Alzheimer aprendrem alguns recursos pràctics que podrem posar en pràctica de seguida.