2011

Dia Mundial de l’Alzheimer 2011

LEMA PROMOCIONAL
Aquest any, el lema triat per promocionar a nivell nacional el Dia Mundial de l’Alzheimer per part de la Confederació i totes les Associacions membres ha estat: “Cada diagnòstic, una persona”.
La persona afectada per la malaltia d’Alzheimer ha de ser el centre d’atenció, l’eix entorn del com han de girar absolutament tots els esforços i inspirar tots els passos que hagin de donar-se per millorar no solament la seva qualitat de vida, sinó també la d’els qui els atenen i cuiden cada dia.
Per tant, és prioritari no només conèixer, sinó analitzar en profunditat quins són les principals necessitats de la persona afectada, saber què és el que necessita, les dificultats que ha d’afrontar per satisfer les seves manques, etc. Només d’aquesta manera es podrà definir un marc de suport adequat, efectiu i eficaç.
En conseqüència, la Confederació Espanyola d’Associacions de Familiars de Persones amb Alzheimer i altres Demències (CEAFA), en representació de més de 200.000 famílies afectades per aquesta malaltia, insta al Govern per mitjà d’aquest lema al fet que adopti les mesures necessàries que permetin elaborar com més aviat millor una Política d’Estat d’Alzheimer, i que consideri l’Alzheimer com una prioritat soci-sanitària de primera magnitud en l’esfera política nacional. Perquè l’Alzheimer afecta avui a Espanya a 3,5 milions de persones…i CADA DIAGNÒSTIC, UNA PERSONA.

El pase de diapositivas requiere JavaScript.